Veel magazijnen hebben opslag nodig voor gepalletiseerde materialen, gecategoriseerd door een breed scala aan sku-nummers. In de meeste gevallen moeten deze magazijnen ook hun voorraad beheren door direct en snel toegang te krijgen tot elke pallet per individuele sku. Voor deze voorzieningen adviseren wij het gebruik van conventionele bulkopbergstelling. Deze rekken kunnen in gebruikte of nieuwe staat worden gekocht en kunnen in de natuur worden gebouwd met een enkele diepte of een dubbele diepte. Dubbeldiepe opbergstelling zijn ideaal voor krappe ruimtes waar pallets aan weerszijden van het gangpad voor elkaar moeten worden geplaatst.

Live Bulk opbergstellings

In andere gevallen kan een magazijn met bederfelijke artikelen (zoals levensmiddelen of geneesmiddelen) een snelle verwijdering van pallets uit het stellingsysteem vereisen. Voor deze bedrijven zijn live bulk-opbergstellings vaak de sleutel tot ruimtebeheer en time-to-market-efficiëntie. Live-opslagsystemen maken gebruik van door de zwaartekracht hellende doorrolstellingen waarmee pallets met een gecontroleerde, voorspelbare snelheid over het dek kunnen schuiven. Dit zorgt voor een veilige en snelle uitwisseling van pallets en is een opmerkelijke tijdsbesparing wanneer de punch-out tijd rondrent, en de klus wordt vroeg geklaard zonder dure overuren.

Drive-in bulkopslagrekken

Voor opslagcentra met een hoog aantal pallets per artikeltype en een lage omzet voor homogene producten, kunnen inrijstellingen efficiënt tot 85% van de voorheen verspilde opslagruimte consolideren. Een manier om dit te bereiken met drive-in-opslagrekken voor bulkopslag is door gangpadruimte tussen rekken te elimineren, zodat de rekken zelf net zoveel itemtypes kunnen bevatten als er laadpaden zijn. Nogmaals, deze systemen kunnen worden opgebouwd uit gebruikte of nieuwe componenten en kunnen worden ontworpen met toegang aan één zijde of zowel toegang aan de voorkant als aan de achterkant. 

Push Back Bulk opbergstelling Systems

Als een magazijn al uit zijn voegen barst met te veel producten die op een te slecht georganiseerde manier zijn georganiseerd, zijn push-back bulkopbergstellings ideale ruimtebesparingen die ook een extra tijdbeheervoordeel opleveren. Dit komt doordat specialisten op het gebied van material handling deze stellingen bouwen met trolleys die over licht glooiende rollende rails bewegen. Wanneer een pallet aan het ene uiteinde wordt verwijderd, schuiven de andere iets naar beneden om de opening te vullen. Laden en lossen is eenvoudig vanuit het middenpad.

 

Mobiele Bulk opbergstellings

Wanneer een magazijn het aantal gangpaden tussen rekken moet verminderen, de totale capaciteit moet vergroten EN individuele, directe toegang tot elke pallet moet behouden; het heeft normaal gesproken mobiele bulkopbergstelling nodig. Dit type stellingsysteem is op een gemotoriseerde basis uitgerust met elektronische mobiliteits- en veiligheidsvoorzieningen die handmatig of op afstand vanaf een computer kunnen worden bediend.

Clad Rack Bulk Storage opbergstellings

Deze bulkopbergstellings noemen we de Giants of the Pallet Racking World. Ze zijn zo groot als magazijnen zelf omdat ze kunnen worden gebouwd voordat een magazijn is gebouwd. In feite zijn de meeste van deze enorme opslagsystemen in feite verbonden met het frame en het dak van een gebouw zoals het later rond het rek werd gebouwd. De enige beperkingen voor de grootte van een dergelijk systeem zijn lokale bouwvoorschriften en het bereik van kranen of vorkheftrucks.

Het is niet ongebruikelijk dat leveranciers van material handling een Clad-Rack-systeem tot 30 meter hoog bouwen. Afhankelijk van de vraag van de klant en de industrie kunnen deze systemen ook worden gebouwd in een conventioneel stellingontwerp of inrijstellingen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *