Toen ik 30 jaar geleden voor het eerst mijn motor kruiste, nam ik de basis mee: een tent, een slaapzak, een verandering van kleding, een kaart en twee appels. De fiets had een benzinetank, snelheidsmeter en zadeltas. Daar gingen we! Paardrijden kan tegenwoordig eenvoudig zijn, maar dat is het meestal niet. Tegenwoordig heeft tenminste elke rijder een mobiele telefoon en zeer waarschijnlijk een paar mp3-spelers. En natuurlijk een digitale camera en misschien een BlackBerry…. En daar houdt de techniek niet op. Wat dacht je van een GPS die speciaal voor motorfietsen is gemaakt?

Misschien heb je al een tijdje een GPS-navigatie-apparaat in je auto en vroeg je je af of er zo’n apparaat is ontworpen voor fietsen. Dan heb je geluk want er zijn veel modellen op de markt. De vraag is, wat moet u weten om verstandig te winkelen en de beste beslissingen te nemen voor die eenheden?

Sommige kenmerken van een motornavigatiesysteem waar u naar moet kijken, zijn dezelfde als die van een autonavigatiesysteem. Hoe lang duurt het voordat een satellietsignaal een route vindt en omleidt? Zijn kaartupdates gratis? Zo ja, hoe lang? Uiteindelijk moet je betalen en hoeveel moet je betalen? En hoe zit het met de unit-software in het update-onderwerp? Zijn de upgrades te downloaden en gratis? Andere veelvoorkomende problemen die moeten worden onderzocht, zijn het type bevestigingsmateriaal, POI-dekking (points of interest zoals motels, restaurants, benzinestations, geldautomaten) databases (aanpasbaar) en het al dan niet aanwezig zijn van batterijen. Kan het worden losgekoppeld en draagbaar voor wandelen, geocaching en reisprogrammering? Gebruikt dit apparaat ‘Text to Speak’-technologie, wat betekent ‘Sla linksaf in Washington Street’ of ‘Sla linksaf in de volgende straat’? Als het om technologie gaat, zoek dan uit wat voor soort technische ondersteuning er beschikbaar is voor het door u gekozen merk, inclusief online ondersteuning, veelgestelde vragen en forums. Houd er rekening mee dat er verschillende chat-/gebruikersgroepen zijn gerelateerd aan specifieke merken die u kunt onderzoeken.

Naast de algemene kenmerken zijn er nog een paar specifiek voor motorgebruik. Is het apparaat waterdicht en hoe UV-bestendig is het? Hoe zit het met het zicht vanuit de zon? Hoe duurzaam is het apparaat en kan het goed functioneren bij constante trillingen? Als je handschoenen draagt ​​tijdens het rijden, kijk dan eens hoe goed je het apparaat kunt manoeuvreren met de handschoen die je vasthoudt! Zijn anti-diefstal apparaten inbegrepen? En last but not least, veel apparaten hebben tegenwoordig een gasniveau-indicator, een functie die ik wou dat ik had toen ik lang geleden reisde!

Motorfiets GPS-navigatiesystemen hebben andere interessante technische kenmerken die niet direct gerelateerd zijn aan het beste motornavigatie proces maar voor sommige gebruikers een zeer nuttige toevoeging zijn. Abonnementen op satellietradio kunnen speciale informatie geven over het weer en verkeer, maar hiervoor zijn mogelijk speciale antennes nodig. Met Bluetooth-compatibele helmen en headsets kunt u oproepen ontvangen en plaatsen en luisteren naar de gesproken aanwijzingen van het navigatiesysteem, die allemaal kunnen worden gesynchroniseerd met uw navigatieapparaat. Veel apparaten hebben een SD-kaartsleuf voor het toevoegen van afbeeldingen en mp3-bestanden vanaf uw computer.

Een laatste optie / niet echt nodig is een functie voor het volgen van reizen waarmee u routes kunt opslaan, downloaden en delen via Google Earth. Er zijn stemkeuzes en aangepaste kleurkappen en omhulsels om uw apparaat te personaliseren voor puur plezier.

Na het lezen van dit artikel denk ik dat je goed voorbereid op zoek gaat naar het juiste GPS-navigatieapparaat voor motoren voor jou. Net zoals er veel functies zijn die niet beschikbaar zijn bij het kiezen van een mobiele telefoon of digitale camera, is het ene apparaat geweldig, terwijl het andere zijn zwakke punten heeft.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *