De meeste vrouwen dragen make-up. Iedereen heeft verschillende redenen om de voorkeur te geven aan een make-up look boven een natuurlijke look. Make-up is alleen een aanvulling op je look als je het op de juiste manier draagt. Sommige vrouwen weten niet hoe ze make-up moeten doen of weten echt niet hoe ze het moeten doen. De volgende tips komen goed van pas als je besluit om make-up aan te brengen.

1. Ken uw huidtype

Er zijn veel huidtypes in de wereld. U kunt normaal, vettig, droog of een combinatie hiervan hebben. Sommige make-upartikelen zijn ontworpen om op verschillende huidtypes te worden gebruikt. Laat voordat je make-up kopen gaat iemand je huid analyseren en je vertellen welke make-up het beste bij je huid past.

2. Schoon gezicht

Door make-up op een rommelig gezicht aan te brengen of make-up op je gezicht aan te brengen, zal je huid er ruw en onooglijk uitzien. Was ook grondig je handen. Als je make-up overdag wordt afgewassen en je deze opnieuw wilt aanbrengen, zoek dan een plek om je gezicht te wassen voordat je je gezicht wast. Zorg voor gezichtshygiƫne voor een glad en mooi gezicht.

3. Ken uw huidskleur

Breng make-up aan volgens uw huidskleur. Als je een donkere huid hebt, vermijd dan zware make-up die je donkerder laat lijken. Vraag advies aan een ervaren schoonheidsspecialiste die u zal vertellen welke huidskleur u heeft en welke make-up het beste bij u past.

4. Overdrijf het niet

Te veel van alles is altijd vergif. Dit geldt ook voor make-up. Overmatige make-up op het gezicht maakt het niet langer aantrekkelijk en ziet er plastic en nep uit. Breng minimale make-up aan waardoor je er mooi uitziet.

5. Ontvang goedgekeurde make-up

Sommige make-up bevat ingrediƫnten die je huid kunnen vernietigen. Koop goedgekeurde cosmetica om dit te voorkomen. Het komt van een bekend bedrijf of organisatie. Je kunt ook online make-up kopen, zolang je maar bij een vertrouwde ontwerper koopt.

6. Maak make-up egaal

Als u besluit make-up te dragen, verdeel deze dan gelijkmatig over uw gezicht. Breng niet te veel make-up aan op bepaalde delen van je gezicht en verwaarloos andere delen. Breng het in balans voor een betere uitstraling. Nogmaals, laat je make-up een aanvulling zijn op de kleding die je draagt. Zorg dat je niet te veel kleuren op je lichaam hebt waardoor je eruitziet als een clown.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *