Wilde dieren verbergen hun verwondingen en ziektes om te voorkomen dat ze de aandacht van roofdieren trekken om te overleven. Uw huisdier heeft hetzelfde natuurlijke instinct om een verwonding of ziekte te verbergen, ook al hoeven ze zich geen zorgen te maken over roofdieren. Omdat een hond, kat, vogel of ander huisdier vaak in stilte lijdt en zonder duidelijke symptomen van angst te vertonen, moet u ervoor zorgen dat de gezondheid van uw huisdier voor hen wordt beschermd.

Het blootleggen van verborgen verwondingen, het vroegtijdig opsporen van medische aandoeningen en het vaccineren van huisdieren tegen ziektes zijn goede redenen voor uw huisdier om regelmatig een bezoek te brengen aan uw dierenarts. Een andere goede manier om op de gezondheid van uw huisdier te letten, is door ze te onderzoeken op vlooien en teken, kleine sneetjes of schaafwonden, of pijn in hun gewrichten, terwijl u ze verzorgt of aait. U moet ook de voedsel- en wateropname van uw huisdier in de gaten houden en de ontlasting in de tuin of de kattenbak controleren, aangezien veranderingen hierin vaak de eerste tekenen zijn van gezondheidsproblemen bij uw huisdier.

Een aantal receptplichtige en niet-receptplichtige geneesmiddelen kunnen ook de gezondheid van huisdieren verbeteren. Deze zijn veilig te gebruiken bij Diflucan kopen met uw huisdier voor het behandelen van verschillende aandoeningen en het voorkomen van andere. Uw dierenarts kan uitleggen wat een medicijn dat aan uw huisdier is voorgeschreven, zou moeten doen, evenals eventuele bijwerkingen waar u op moet letten als u ermee instemt uw huisdier dat medicijn te geven. Het is het verstandigst om met uw dierenarts te bespreken of de vrij verkrijgbare medicijnen die u voor uw huisdier overweegt, de juiste keuze zijn voor zijn of haar gezondheidsbehoeften.

Honden en katten zijn gevoelig voor de ellende die wordt veroorzaakt door bijtende vlooien en teken, of ze nu voornamelijk binnen of buiten leven. Deze bijtende plagen zijn onverbiddelijk in de pijn en jeuk die ze uw huisdier toebrengen, en als ze onbehandeld blijven, kunnen ze bloedarmoede en andere ernstige gezondheidsproblemen bij uw huisdier veroorzaken. Door uw huisdier regelmatig te behandelen met medicijnen tegen vlooien en teken, worden volwassen vlooien, eitjes, larven en teken die op uw huisdier leven snel gedood en worden nieuwe vlooien en teken weerhouden van meeliften op uw huisdier. Huishoudens met meerdere huisdieren zullen elk dier moeten behandelen met vlooien- en tekenmedicijnen om ze te beschermen en om een grote plaag van dit ongedierte in huis te voorkomen. Frontline en Advantage zijn twee populaire merken medicijnen tegen vlooien en teken op recept met oplossingen voor zowel honden als katten.

Hartworm is een verraderlijke ziekte die elk jaar vele honden en katten doodt. U kunt helpen voorkomen dat hartworm uw hond of kat aanvalt door hem of haar hartwormmedicijnen te geven. Meestal geeft u uw hond of kat één keer per maand hartwormmedicijnen in de vorm van een kauwtablet die vaak met leversmaak is om het smakelijker te maken voor uw huisdier. De succesvolle behandeling van veel gevallen van hartworm is mogelijk als het vroeg genoeg wordt ontdekt. Daarom zijn jaarlijkse hartwormtesten voor uw huisdier erg belangrijk.

Katten besteden een groot deel van hun wakkere uren aan het verzorgen van zichzelf. Katten hebben ruwe tongen en deze gewoonte van continu borstelen brengt losse vachtharen in hun lichaam. Een kleine hoeveelheid vacht kan meestal gemakkelijk door het spijsverteringskanaal en naar de darmen worden verplaatst om zonder veel problemen te worden verwijderd. Grotere hoeveelheden ingeslikte pelsharen kunnen echter verstoppingen veroorzaken die kunnen leiden tot ernstige darm- en darmklachten bij uw kat. Geneesmiddelen voor huisdieren met laxerende eigenschappen kunnen voorkomen dat de vacht zich ophoopt in uw kat, zodat deze door het darmkanaal naar de darmen kan gaan om te worden verwijderd voordat uw kat problemen krijgt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *