In de tropen en subtropen kan de zomerhitte ondraaglijk zijn, dus airconditioning kan een essentieel onderdeel van de uitrusting zijn. Het leven is erg onhandig zonder een en sommige huishoudelijke apparaten, zoals computers, kunnen oververhitten. Dit maakt de zomer een erg duur seizoen als je koel wilt blijven.

Airconditioners zijn een van de grootste verbruikers van elektriciteit onder huishoudelijke apparaten. Er zijn echter dingen die u kunt doen om uw energiekosten te verlagen bij het gebruik van uw airconditioning deurne. Hier zijn enkele suggesties om de kosten van comfortabele accommodatie bij warm weer te verlagen.

Let bij het winkelen voor een airconditioner op het Energy Star-label, een maatstaf voor efficiënte werking. Een ‘energiezuinige’ airconditioningunit is de eerste essentiële factor om de elektriciteitskosten te verlagen. Zoek naar een SEER-classificatie van 13 plus voor split-systemen en 10 plus voor raamsystemen. Hoe hoger de SEER-classificatie, hoe efficiënter de airconditioner is.

Plan zorgvuldig waar u uw externe apparaten gaat plaatsen. Externe compressoren moeten harder werken om te koelen, dus het is belangrijk om de externe compressor uit direct zonlicht te houden. Dit kan lastig zijn, maar een eenvoudig latwerk en wijnranken, schaduwdoek of hoge struikplanten kunnen je apparaat tegen de zon beschermen. U zult genieten van de verbeterde look!

De binnenunit moet aan een muur worden geïnstalleerd, uit de buurt van direct zonlicht en uit de buurt van andere apparaten die warmte afgeven, zoals tv’s, computers en koelkasten.

Airconditioners hebben een afgesloten ruimte nodig om efficiënt te werken, zodat ze geen overuren maken om het hele huis te koelen. Sluit ramen en deuren en sluit jaloezieën om zonlicht tegen te houden. Organiseer je deuren zodat je ze niet de hele tijd hoeft te openen en te sluiten, en zorg ervoor dat alles klaar staat om gedurende een gepaste tijd in een koele kamer te blijven.

Stel deze in op alleen ventileren wanneer u de airconditioner voor het eerst inschakelt. Hierdoor wordt de hete lucht rond het apparaat afgevoerd. 10-15 minuten is voldoende en stel het apparaat in op de gewenste temperatuur.

Houd uw airconditioning schoon. Reinig het gebied rond het filter in de behuizing en het voordeksel regelmatig. Zorg ervoor dat de buitenunit niet vol ligt met bladeren en ander vuil. Een snelle klap met een stofzuiger is meestal goed voor externe apparaten.

Regelmatig onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen koelmiddel lekt en er geen reparaties aan de leidingen plaatsvinden. De unit verbruikt meer stroom als de koelmiddelcirculatie niet optimaal is. Laat het minstens één keer per jaar controleren door een gekwalificeerde airconditioningmonteur, bij voorkeur elke 6 maanden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *