Stroomuitval komt regelmatig voor in ons land en we hopen dat de situatie in de nabije toekomst zal veranderen, maar tot die tijd hebben we alternatieven nodig om de kloof tussen het stroomaanbod en de groeiende vraag te overbruggen. Omvormers zijn een handige optie om het ongemak van stroomuitval in elk huis te verlichten. Een zorgvuldige selectie van omvormers is echter essentieel voor een kosteneffectief gebruik.

De voordelen van een UPS of noodstroomvoorziening komen wanneer u een omvormer tot uw beschikking heeft. Een omvormer bestaat uit drie apparaten: een accu, een oplader en de omvormer zelf. De oplader laadt de accu op door deze gedurende een bepaalde tijd met constant vermogen aan te sluiten op een stroombron. Omvormers zijn zichtbaar wanneer het algemene nutsbedrijf geen stroom levert. Het zet gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC) om uw huis van stroom te voorzien.

Het kiezen van de juiste omvormer hangt af van een aantal factoren. Deze elementen zijn:

  • Pas de stroomvereisten van uw toepassing aan met een omvormer
  • omvormer vermogen
  • Voedingskwaliteit van de omvormer
  • soort batterij

Het berekenen van de belasting van de omvormer vereist het bepalen van de vermogensvereisten van de toepassing. U weet hoeveel watt uw omvormer nodig heeft om soepel te werken. Als uw stroombehoefte tussen de twee reeksen van omvormervermogens valt, is het raadzaam om degene met het hogere wattage te kiezen.

Invertervermogen kan op drie manieren worden beschreven. De eerste is de continue beoordeling, gevolgd door de tussentijdse beoordeling en de derde is de volledige belasting. Continu vermogen is de hoeveelheid vermogen die de omvormer continu kan verwerken, terwijl tijdelijk vermogen, zoals de naam al aangeeft, de hoeveelheid vermogen is die gedurende een beperkte periode kan worden verwerkt. Piekbelasting is de hoeveelheid overbelastingsvermogen die nodig is om het apparaat te starten.

Power quality verwijst naar de kwaliteit van het geleverde vermogen en volgens deze norm worden omvormers ingedeeld in Modified Sine Wave-omvormers en Pure Sine Wave-omvormers. Het eerste type is goedkoper, maar maakt tijdens gebruik een zoemend geluid en is minder efficiƫnt. Hoekgolven veroorzaken vervormingen die van invloed zijn op elektrische belastingen in geavanceerde apparatuur zoals computers, audiosystemen en videogameconsoles. Daarom is het verstandig om voor high-end apparaten een zuivere sinusomvormer te kiezen. Hoge waarde. Ze zijn kosteneffectief omdat ze voedingen leveren die vergelijkbaar zijn met die van nutsbedrijven.

Het type batterij dat wordt gebruikt, is een andere belangrijke factor bij het bepalen van het bereikte efficiƫntieniveau. Van de drie soorten batterijen die verkrijgbaar zijn: vlakplaatbatterijen, onderhoudsvrije batterijen en buisbatterijen, is het derde type het duurst, maar heeft het de langste gemiddelde levensduur in vergelijking met de andere twee typen.

Naast huishoudelijk gebruik worden stroomomvormers gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, zoals auto’s, boten, andere voertuigen of andere toepassingen waarbij gelijkstroom moet worden omgezet in wisselstroom. Het is erg belangrijk om de juiste te kiezen voor maximale resultaten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *