Is het echt zo belangrijk om het beste cadeau voor mannen te vinden? Hoe belangrijk zijn de geschenken die we geven? Kunnen mensen de echte ik zien en betekenis aan mij geven door netjes gestrikte linten en inpakpapier met stijve patronen? Is het echt zo belangrijk voor je carrière, je romance of je invloed op anderen?

helemaal!

De kunst om het beste cadeau voor de nederige man te vinden lijkt misschien een relatief eenvoudig proces, maar dat is het in werkelijkheid niet. Het geven van ongepaste of aanstootgevende geschenken kan nieuwe of gevestigde relaties ruïneren. Volgens een recent onderzoek kan het kopen van het verkeerde cadeau voor je man je relatie in gevaar brengen. Dit is gebaseerd op de aanname dat ‘geschenken dienen als markers van interpersoonlijke gelijkenis voor zowel kennissen als hechte relatiepartners…’ (Dunn et al 2008). In dit experiment lieten de beoordelingen van mannen van ongewenste hobbyist engeschenken zien dat ze de gever als minder op hen leken. Daarna dachten ze dat hun toekomst met zo iemand veel korter zou zijn.

De les voor ons allemaal is dat slechte gaven een slechte weerslag hebben op onze relaties. Degenen die dicht bij ons staan, gaan ervan uit dat we goed genoeg weten om het perfecte cadeau voor elke gelegenheid te vinden. Het is ook goed om te onthouden dat het vinden van een zielsverwant of ‘geestverwant’ centraal staat in succesvolle relaties en tevredenheid (ibid. 2008). Wanneer we overeenkomsten met onze partners, vrienden of collega’s identificeren, is het de menselijke natuur om ze te associëren met een grotere relatietevredenheid.

We denken vooral graag dat onze partners net als wij zijn. Dit onthult dus de potentiële schade van het ontvangen van slechte geschenken, want wanneer we slechte geschenken ontvangen, ondermijnen we die gelijkenis. Dus, bescheiden of niet, het vinden van de beste cadeaus voor mannen vind ik erg belangrijk. Wees niet ontmoedigd. Het kiezen van het beste cadeau voor Kerstmis of een andere gelegenheid hoeft geen moeilijke klus te zijn. We zullen bekijken hoe je het perfecte cadeau kunt vinden voor je vader, echtgenoot, zoon, vriend of collega, vooral als ze van het bescheiden type zijn.

De typische belichaming van een “nederige man” is iemand wiens leven wordt gekenmerkt door eenvoud en die een bescheiden mening over zichzelf heeft. Om het botter te zeggen, hij is eigenlijk een simpele man met een simpele smaak. Dat is geen slechte zaak. Een cadeau kopen voor dit type man kan bijna onmogelijk zijn, omdat je constant twijfelt over je keuzes. Zal hij het leuk vinden? zou het gepast zijn? Het kan voor de meeste vrouwen als een verrassing komen dat mannen over het algemeen een eenvoudige smaak hebben en, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, sentimenteel zijn. Ze zijn emotioneel verbonden met bepaalde dingen en gelegenheden, hoewel ze soms prioriteit kunnen geven aan behoeften. Terug naar onze nederige mannen, deze mannen zijn niet erg materialistisch, wat vaak problemen veroorzaakt voor de persoon die het perfecte cadeau voor hen probeert te vinden.

We kunnen enkele parallellen trekken tussen de aard van het geven van geschenken en de nederige man. De kunst van het geven van geschenken dateert uit oude Romeinse festivals. Gemeenschappen gaven elkaar tijdens het festival eenvoudige geschenken, zoals heilige groenblijvende takken. In de loop van de tijd is er, zoals met alle dingen, een verandering opgetreden in de soorten geschenken, en zijn er geschenken met honing en gebak toegevoegd, die de voorspoed en zoetheid symboliseren die in het komende jaar worden verwacht.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *