Disney vermaakt de wereld al vele jaren. In 1923 brachten ze hun eerste animatiefilm uit, Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Sindsdien produceren ze klassiekers die jong en oud jaar na jaar bekoren. Het kiezen van de top 5 aller tijden is geen gemakkelijke taak, maar ik zal mijn best doen.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen – De eerste en een klassieker onder de klassiekers. De film, voor het eerst vertoond in 1937, is gebaseerd op het sprookje Sneeuwwitje van de gebroeders Grimm. Het was de eerste lange cel-geanimeerde film. Sneeuwwitje beeldt de strijd uit van een prinses die wordt bestuurd door haar gemene stiefmoeder, vastgehouden door zeven geanimeerde kabouters en gered door een prins.
The Lion King – Deze geanimeerde klassieker werd Disney Plus in 1994 vertoond en werd meteen een hit. Ritmische Afrikaanse muziek gecombineerd met een vader-zoonverhaal dat sterk werd beïnvloed door Hamlet van William Shakespeare, hielp deze film om twee Oscars te winnen.
Beauty and the Beast: A Tale as Old as Time, deze film uit 1991 is ook een bewerking van een sprookje. De film vertelt het verhaal van een beest dat een mooi jong meisje in zijn kasteel houdt. Het beest moet haar liefde winnen om een ​​kwade betovering te verbreken, anders blijft het voor altijd een beest.
De kleine zeemeermin – Een Disney-film uit 1989, gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Deze animatiefilm wordt gecrediteerd met de Disney-renaissance die het animatiefilmgenre weer tot leven heeft gebracht. Dit verhaal is gebaseerd op de wens van een jong meisje om te zien hoe het is buiten haar wereld. Nog een klassieke bewerking van het liefdesverhaal van Disney.
Aladdin – De animatiefilm uit 1992 werd tot leven gebracht door de karakterstemmen van komiek Robin Williams. Dit klassieke verhaal vertelt het verhaal van een jonge man die een magische lamp vindt, verliefd wordt, een prins wordt en uiteindelijk zichzelf vindt.

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *