Bladluizen zijn kleine, zachte plagen die zich voeden met het sap van planten. Er zijn veel soorten bladluizen, variƫrend in kleur en uiterlijk van kleine zwarte stippen tot pluizige witte wollige bladluizen. Een paar veel voorkomende namen zijn Green Fly, Black Fly en Plant Lice.

Deze kleine beestjes zijn de nachtmerrie van elke tuinman, omdat ze planten schijnbaar van de ene op de andere dag kunnen besmetten en duizenden kunnen tellen terwijl ze zich onopgemerkt onder de bladeren vermenigvuldigen. Bladluizen zuigen het sap uit planten en veroorzaken snel ernstige schade, dus ga erop af zodra je ze ziet! De schade veroorzaakt door het opzuigen van het sap kan ervoor zorgen dat planten verwelken en uiteindelijk afsterven. Elke tuin heeft wel eens last van dit ongedierte en elke tuinier gebruikt verschillende manieren om ze te bladluis bestrijden.

Ze zijn absoluut een gemeenschappelijke plaag, omdat ze meestal samenkomen in trossen onder bladeren. Hun voorkeur voor eten is de zachte, nieuwe groei van stengels en bladeren, dus waakzaam blijven in de vroege groeifasen is van het grootste belang voor een goede controle en de minste hoeveelheid schade. Niet alleen is het zuigen van sap schadelijk, maar dit ongedierte kan ook virussen tussen planten overbrengen. Dat is een enorm probleem met rozen!

Er zijn verschillende manieren om bladluizen te bestrijden waarvoor geen giftig bestrijdingsmiddel nodig is. Veel tuinexperts stellen voor om de bladluizen met een tuinslang van een plant te schieten. Omdat ze echter echt van zachte, nieuwe groei houden, kan het vernietigen van die zachte groei meer schade aan de plant veroorzaken dan de bladluizen!

Je kunt ze ook met de hand plukken… maar als je rozenstruik met tienduizenden is aangetast, is dat een beetje lastig. Afhankelijk van de soort bladluis waar je mee te maken hebt, zijn sommige vrij klein en het plukken ervan zou erg vervelend werk zijn!

Lieveheersbeestjes eten graag bladluizen, dus velen zullen een populatie lieveheersbeestjes kopen en loslaten om deze sapzuigers onder controle te krijgen. Als je voor die optie kiest, zorg er dan voor dat je de oppervlakken van alle planten die het ongedierte herbergen, van tevoren lichtjes water geeft, zodat de Lady Bugs naar het water worden getrokken en dan het All-You-Can-Eat-Buffet van Aphids ontdekken.

Een zeer snelle en effectieve oplossing is om de aangetaste planten te besproeien met uw favoriete volledig natuurlijke ongediertebestrijdingsproduct dat in water oplosbaar is. Spuit de aangetaste plant direct door de toppen en onderkanten van de bladeren en langs de stelen te doven. Het is het beste om ‘s morgens vroeg of’ s avonds laat te spuiten als er geen directe zon op de plant staat.
Herhaal de toepassingen gedurende drie dagen of totdat er geen tekenen meer zijn van bladluizen.

Louise Hodges is de eigenaar van Greenbug, Inc. dat volledig natuurlijke ongediertebestrijdingsproducten aanbiedt als alternatief voor synthetische chemische bestrijdingsmiddelen.

Greenbug-producten bestrijden ongedierte zoals bladluizen, mieren, kakkerlakken, bedwantsen, muggen, vlooien, teken, mijten, enz. maar veroorzaken geen schade aan mens, dier, milieu of nuttige wezens.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *