Het is veilig om te zeggen dat de aandelenmarkt zijn aandeel in clich├ęs heeft. Uitspraken als “rennen met de stieren” en “hoog kopen, laag verkopen” komen meteen in me op, evenals “kopen bij slecht nieuws, verkopen bij goed nieuws”. Van de drie lijkt de laatste de meest relevante informatie te hebben; het klinkt bijna goed. Maar tenzij u overdag handelt in aandelen, zult u er waarschijnlijk niet veel aan hebben.

Dit specifieke gezegde heeft een kern van waarheid; Wall Street-nieuws, zowel goed als slecht, heeft de neiging de markt in beweging te brengen. Het ding om te onthouden is dat noch de markt, noch ervaren handelaren luisteren naar oude gezegden. Succes op de aandelenmarkt is het resultaat van toewijding en naleving van de basisprincipes van investeringen, niet van al te vereenvoudigde uitspraken. Dus laten we teruggaan naar zowel het gezegde als het concept van investeringsfundamentals.

Investeringsgrondslagen

“Koop op slecht nieuws, verkoop op goed nieuws” is volledig geworteld in de theorie dat de markt zich aanpast als er groot Nieuws Vandaag is. De waarheid is dat de markt aandelenvolatiliteit ervaart op basis van wereldwijde gebeurtenissen; de vangst is dat deze aanpassingen meestal niet precies gebeuren wanneer verwacht en dat ze meestal niet lang duren. Om succesvolle handelaren te laten profiteren van dergelijke bewegingen, moeten ze voorbereid zijn en voorbereid zijn betekent werken aan uw investeringsfundamentals. Beleggingsfundamentals omvatten grafieken, fundamentele analyse van uw doelbedrijven en technische analyse van hun aandelenpositie. Het klinkt alsof we wat werk te doen hebben, dus laten we aan de slag gaan.

Anatomie van een marktbeweging

De markt gaat mee, doet wat de markt doet; omwille van ons voorbeeld, het zit in een opwaartse trend. U heeft wat beschikbaar risicokapitaal en u bent klaar om te beginnen met beleggen op de aandelenmarkt. Het is tijd om uw beleggingsfundamentals aan het werk te zetten. U heeft erover nagedacht om General Motors te kopen of te investeren in een klein ingenieursbureau dat actief is in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Beide bedrijven zien er echt goed uit; GM heeft zojuist een mooie kwartaalwinst geboekt en winstramingen impliceren dat ze dit jaar de bocht om zullen slaan en terugkeren naar winstgevendheid. Het ingenieursbureau, Industries, is nog steeds relatief klein, maar analisten gonzen over hun lucht- en ruimtevaartwerk en hoe het zich zal uitbetalen op de aandelenmarkt.

U bekijkt uw aandelenportefeuille en beseft dat u genoeg langetermijnbeleggingsposities heeft om uw portefeuille te stabiliseren, dus besluit u verder te gaan met Industrie├źn. U maakt al enige tijd gebruik van de analyse van de kandelaargrafiek en de signalen geven aan dat het bijna tijd is om te verhuizen. Je wacht en kijkt toe wanneer “het” gebeurt.

Het is overal in het ochtendnieuws; de Democraten hebben een commissie opgericht om beschuldigingen te onderzoeken dat bedrijven te veel rekenen. Er wordt geen specifiek bedrijf genoemd, maar elke succesvolle aannemer is een verdachte in de ogen van de media. Hierdoor wordt zelfs Industries genoemd. De achterdocht neemt toe als de geruchtenmolen een smakelijk stukje politiek nieuws oppikt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *